Kuidas käib seente kupatamine (kaseriisikas)?

Postita vastus

:
Et ennetada automaatseid teateid, nõuame, et sisestaksid mõlemad sõnad tekstivälja. Sisse loginud kasutaja ei pea seda sisestama.
Smailid
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BB-kood on SEES
[img] on SEES
[flash] on VÄLJAS
[url] on SEES
Smailid on SEES

Teema ülevaade
   

Laiendatud vaade Teema ülevaade: Kuidas käib seente kupatamine (kaseriisikas)?

Re: Kuidas käib seente kupatamine (kaseriisikas)?

Postitus Postitas nimi » Reede Aug 19, 2016 19:16

juula kirjutas:Lisan omaltpoolt ka küsimuse:Kuidas puhastate kaseriisikaid,kas võtate karvase osa ära või ei ? Ja kui ei võta siis mis juhtub?

Re: Kuidas käib seente kupatamine (kaseriisikas)?

Postitus Postitas Katrin » Pühapäev Sept 24, 2006 21:29

mina hakin ja praen seened ning siis karpidega parajad portsud sügavkülma

Re: Kuidas käib seente kupatamine (kaseriisikas)?

Postitus Postitas Thredahlia » Pühapäev Sept 24, 2006 18:53

Just, nii nagu Ainekas teen ka mina. Pole mingit leotamist (pilvikud tuleb ainult limast puhtaks loputada). Ja purgid säilivad vabalt toatemperatuuril, muidugi kui nad enne täitmist korralikult steriliseeritud on.

Sügavkülma panen kupatamist mitte nõudvaid seeni: kukeseened, puravikud ja kuuseriisikad, millelt enne vedeliku pannil välja aurutan (ilma rasvaineta!). Nii säilib maise paremini, võtavad vähem ruumi ja säilivad külmikus rasvaineta kauem.

Re: Kuidas käib seente kupatamine (kaseriisikas)?

Postitus Postitas Ainekas » Pühapäev Sept 24, 2006 18:39

Seened säilivad ka soolvees. 1 liitri vee kohta võetakse 2 spl. soola, keedetakse läbi,lisatakse kupatatud seened, kuumutatakse veel, et vahtu ei oleks ja kuumalt kinni. Talvel purgist võetult on lahe, koheselt tehtav seen, ei mingit leotamist.

Re: Kuidas käib seente kupatamine (kaseriisikas)?

Postitus Postitas käbi » Reede Sept 22, 2006 23:11

Mina leotan vees ühe öö ja siis kupatan kahe veega, seni kuni seened põhja vajuvad ja vahtu enam ei aja.Peale seda olen nõrutanud ja ära hakkinud ja karpidega sügavkülma.Väga hea varjant, et sousti teha, lihtsalt pannile ja nats praadida, pole mingit leotamise jama nagu soolaseentega.Küll ei saa neid niisama sulatada, et salatit teha, selles mõttes jälle soolaseen asendamatu.Olen teinud natuke magedamaid soolaseeni, lihtsalt hoian külmkapis seda soolaseene purki.

Re: Kuidas käib seente kupatamine (kaseriisikas)?

Postitus Postitas kastekann » Reede Sept 22, 2006 22:51

ja mida teete seentega peale kupatamist? soolate sisse? marineerite?
kas tuleks kõne alla kupatatud seente sügavkülmutamine? on keegi proovinud? soolaseeni ma ei armasta, marineerimine kipub tihti aia taha minema...



Re: Kuidas käib seente kupatamine (kaseriisikas)?

Postitus Postitas Ainekas » Reede Sept 22, 2006 22:15

Mina ühinen Joosepiga, samuti puhastan korralikult enne kupatamist. Ei mõista, miks neid veel peale kupatamist puhastada, siis on ju kõik ussid niikuinii surnud...:)

Re: Kuidas käib seente kupatamine (kaseriisikas)?

Postitus Postitas Joosep » Reede Sept 22, 2006 20:18

Mina jälle puhastan seeni väga korralikult enne kupatamist.kõik karvad koorin ära
ja leotan ühe öö siis 2*kupatan just kase,männi ja võiseeni,et ei oleks kibedad.

Re: Kuidas käib seente kupatamine (kaseriisikas)?

Postitus Postitas Thredahlia » Reede Sept 22, 2006 18:18

Seened tuleb panna külma vette, lasta keema ja keeta vähemalt 20 minutit. Vajadusel kogu protseduuri korrata, oleneb seentest. See on vajalik, et mürgid häviksid.

Kaseriisikalt karvast osa ära võtma ei pea. Mina eelistan seeni puhastada peale kupatamist - on lihtsam.

Re: Kuidas käib seente kupatamine (kaseriisikas)?

Postitus Postitas juula » Reede Sept 22, 2006 18:14

Lisan omaltpoolt ka küsimuse:Kuidas puhastate kaseriisikaid,kas võtate karvase osa ära või ei ? Ja kui ei võta siis mis juhtub?

Üles

cron