Leivakreem

Postita vastus

:
Et ennetada automaatseid teateid, nõuame, et sisestaksid mõlemad sõnad tekstivälja. Sisse loginud kasutaja ei pea seda sisestama.
Smailid
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BB-kood on SEES
[img] on SEES
[flash] on VÄLJAS
[url] on SEES
Smailid on SEES

Teema ülevaade
   

Laiendatud vaade Teema ülevaade: Leivakreem

Re: Leivakreem

Postitus Postitas rebane2 » Teisipäev Sept 20, 2016 20:00

Tänapäeval kah koolis leivakremi kasudadakse!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Re: leivakreem

Postitus Postitas Mirjam » Teisipäev Juun 28, 2005 02:08

Midagi taolist on mul kuuri all, ainult ilma ratasteta. Teen sellega segu. Etem, kui segumasin ja puhastada ka kergem.
Kui selle paksu leivasupi eelmisel päeval valmis teed ja vahustad (rabarberi moosiga), siis järgmisel päeval tõesti lõikad noaga. Vooli või jänkusid!

Re: leivakreem

Postitus Postitas Kant » Teisipäev Juun 28, 2005 01:33

[color=black]Jajah, leivasupp on eraldi, seda meil tehakse. Aga vot just see leivakreem. Oli selline ühtlane ja tihke mass, seisis hästi taldrikus hunnikus. :D A noh seal koolisööklas oli miski jõhker vene ime mikser ka (rataste peal suur koll). Sellega võis vist ükskõik mida tihkeks lüüa. :P[/color]

Re: leivakreem

Postitus Postitas Heini » Teisipäev Juun 28, 2005 00:16

Harjumaal tehti seda õiget nii:kuivanud leib õhtul likku potti. Hommikul tulele.Keeta segades tihedaks. Siis õunu v punast sõstart v jõhvikaid v pohlasid v rabarber lisaks. Siis suhkur. Ja nimetus oli sellel asjal leivasupp.
Sõõmisel lisati piim.

Re: leivakreem

Postitus Postitas ulla » Esmaspäev Juun 27, 2005 22:20

mina teen pere rukkileivast (tartu pereleiva oma).mahla ja siirupit ei pane ,aga rosinaid niiet mustab.keedan seni kuni läikima hakkab.söön piimaga.nämma.

Re: leivakreem

Postitus Postitas viplala » Esmaspäev Juun 27, 2005 21:21

Mina teen leivakreemi nii, et keedan üsna paksu leivasupi mingi mahlaga, mitte veega ja siis vahustan, kui on pisut jahtunud. Mannat ma ei kasuta, sööme piimaga.

Re: leivakreem

Postitus Postitas Kant » Esmaspäev Juun 27, 2005 08:50

Vot siin ongi vist jälle kaks erinevat asja. Praegusel ajal tuntakse leivakreemi all leivavahtu, mis on nagu mannavaht olemuselt. Aga vanasti tehti koolis sellist paksu ja tihket ja tumepruuni (:D) leivakreemi. Söödi piimaga. Vot see oli kah tõesti hea asi ja mitte keegi seda valmistada ei oska. :(

Re: leivakreem

Postitus Postitas Priske » Pühapäev Juun 26, 2005 23:25

Paned leivaviilakad likku vette, maitsestad siirupi v mahlaga. Leiba ei pea väga palju panema, siis keema ja nõristad mannat juurde. Keedad, jahutad ja vahustad. Nämma, minu lemmik. Meenutab tegemiselt mannavahtu, kuid maitseb paremini.

Leivakreem

Postitus Postitas si » Reede Juun 24, 2005 11:05

kuidas valmistada leivakreemi?

Üles