poolt kirjutas:sekundeerin sektchupi osas. pole mina veel leidnud asja, mida seal teha ei saaks. väga väga väga põhjalik "warehous" ehk mudelite kogu on kindlasti üks eeliseid. ausalt öeldes tundub mulle vahel, et kõik need eriti peened CAD'i mehed on natuke "poose" peal väljas, CAD on algajale sada korda ebamugavam kasutada kui SU ja kuniks reaalset inseneritööd ei tee, pole mina tõesti leidnud asja millega SU jänni jääks. mõne asja jaoks vaja eraldi pluginaid. ja suured boonused - tasuta ja youtube on asjalikke tutorial videoid täis. miinuseks ilmselt see võrreldes erinevate nimetatud programmidega, et spetsiaalsed kodusisustusprogrammid pakuvad võibolla kiiremini mingite lahenduste jaoks "valmis tükke", samal ajal kui SU-s tuleb paljugi nullist joonistada. aga see joonistamine on ka omaette tore.
Siin üks CAD vend....poose ei ole siin nüüd küll teema. Meie peame tegema 3D-s proffessionaalseid dokumente, mis on korrektselt vormistatud, tabelid, valgusarvutused, soojaarvutused jne jne jne ja CAD progedes on vastavad vahendid olemas. tegelikult ei ole näiteks Archicad üldsegi keeruline, ma ütleks, et Sketchup on palju tüütum ära õppida. Sketchup on isenikerdajale jah tore mänguasi, kuid seal ei saa teha ise uusi objekte nii lihtsalt, kui meie oma CAD süsteemides ja üldse kuidagi konarlik.
https://www.youtube.com/watch?v=8v4UaiHdJH4Neh, üks videoke ka, kus tüüp ehitab Star Warsi Tie fighteri ainult ühe töövahendiga Archicadis....tee see järgi oma Sketchupis...lähed ikka enne peast soojaks, kui valmis saad. Archicadis vaja aind üks asi ära õppida (okei, jooniseid peab ka oskama lugeda)