Postitas alma » Laupäev Okt 30, 2010 22:20
Siina kirjutas:"Kas tulime nõukaajast oma kogunenud, aastakümneid väljendamata kurjusega?"
Ilmselt on suur osa netis kommenteerijaid sellises vanuses, et neid see nõukaaeg väga kujundanud ei ole. Pigem on asi just selles, et sellises vanuses inimesed ei tea, mis on toimunud meite maal elu ja inimestega sellel perioodil. Seda on ka kommentaaridest näha. Ehk siis et, pigem peaks rõõmustama, millised õppimisvõimalused praegu on. Mitte keskenduma kellegi isikule, kes neid võimalusi kasutada soovib, ja seda väga imeliku negatiivse külje pealt.
Kui Sa pead silmas just konkreetset kirjutist Sinu poolt viidatud isiku kohta... noh, räägivad, et "juhte" kritiseerida olevat inimlik. Ju ongi, olen seda endagi puhul täheldanud.
Mulle näiteks meie presidendipaar meeldib. Täiesti siiralt ja ilma mingi vajaduseta pugeda või "head nägu teha". Pigem võiks irisejad eeskuju võtta, sportida, oma laste arenguga tegeleda, selle asemel et oma elu ja energiat kulutada sedalaadi kommentaaridele. Enamik nendest ei oleks suutelised elama 24h avalikkuse tähelepanu all, olema pidevalt väärikad, väärt kandma sellist tiitlit nagu president või presidendi abikaasa. Olgem ausad. Eelkõige peaks inimesed mõtlema, millised pinged sellise eluga kaasnevad. Ikke peaks püüdma end teise rolli mõelda, ja siis alles iriseda. Kui siis ikka veel tundub, et on, mille üle.
Inimene ei ole lõputult kuri. Aga ma usun, et iga inimene vajab aeg-ajalt võimalust enda negatiivseid mõtteid väljendada. Kes seda siis kuidas teeb. Pigem elatakse netis kuri olles (minu arvates) välja isiklikke probleeme, mida võibolla ei osata lahendada. Siis saab vähemasti kellegi pihta "lajatades" justkui kergendust. Kuigi ma ise arvan, et ei pruugi, sest negatiivne kipub ringiga inimesele tagasi tulema.