Õunaveini valmistamine

Kööginõuanded, toiduvalmistamine, retseptid jm.

Re: õunaveini valmistamine

PostitusPostitas Veinimees » Teisipäev Apr 08, 2014 09:06

Kasuta väiksemaid nõusid. Koduveini valmistamine on tegelikult väga lihtne ja jõukohane igaühele. http://www.veiniguru.ee/muud-veiniteemad/koduveini-valmistamine.html
Veinimees
 

Re: õunaveini valmistamine

PostitusPostitas Külaline » Pühapäev Okt 16, 2016 06:18

Mirjam kirjutas:See kokaraamatu jutt väga hea ja selliste põhitõdede alusel tehtigi Põltsamaal(nende meister õpetaski ka mind). Ka Helgi Orase raamat selgitab lihtsalt ja hästi veinivalmistamist. Aga ma neid juua eriti ei saanud, mõjusid millegipärast häirivalt maole (nagu ka ðampus). Ning (harva küll) mõnigi partii läks natuke nihu, ka veinitehases juhtus sellist (tehti sellest "peediveini"). Aga nende lisanditega tegu lollikindlam ja ka mina saan neid juua (enne ainult degusteerisin).
Aga nagu igal kokal tuleb sama retseptiga tehtud toit erinev, nii ka veiniga. Ning igal aastal ei saa ka väga head veini, pinguta palju tahad. Viimati head aastad 2000 ja 2002 (õun) ja kirsivein 2000. Sel aastal ei hakanud kirsist tegemagi (Amarell oli liiga hapu). Õunast peaks tulema väga hea. Loodan.
Aga see jutt puha minu seisukohast võetuna.
Külaline
 


Mine Kööginurk

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 3 külalist