Pirnimoosi tegemine

Kööginõuanded, toiduvalmistamine, retseptid jm.

Pirnimoosi tegemine

PostitusPostitas timbulimbu » Reede Aug 25, 2006 17:51

kasvavad väikesed kollased magusad pirnid. praegu kukub neid palju maha. ei tahaks neist enam kompotti teha, aga ei tea kas pirnimoos on ka kuidagi söödav? ehk õuntega koos keeta? kes oskab soovitada? tänan.
timbulimbu
 
Postitusi: 76
Liitunud: Kolmapäev Aug 16, 2006 21:36

Re: pirnid

PostitusPostitas kelluke » Reede Aug 25, 2006 22:23

Pirnid on koos pohladega imehead, teed pohlamoosi ja õunte asemel paned pirnid.
kelluke
 
Postitusi: 161
Liitunud: Reede Juun 17, 2005 23:59

Re: pirnid

PostitusPostitas Katariina33 » Pühapäev Aug 27, 2006 09:25

mulle kohutavalt meeldib pirnimoos. kahjuks eestis seda eriti myygil pole.
Katariina33
 
Postitusi: 247
Liitunud: Neljapäev Aug 24, 2006 12:40

Re: pirnid

PostitusPostitas timbulimbu » Teisipäev Aug 29, 2006 23:32

tegin siis täna neist moosi, aga kuidagi imal tundus. panin siis punaseid sõstraid ka ja kohe parem sai. aga kas kompotti teete nii, et siirupiga purki ja siis purke kuumutada? või kuumutada pirne siirupis ja siis kohe purgid kinni? õunu olen küll teinud seda viimast moodi, aga pirne mitte.
timbulimbu
 
Postitusi: 76
Liitunud: Kolmapäev Aug 16, 2006 21:36

Re: pirnid

PostitusPostitas lilles » Kolmapäev Aug 30, 2006 11:52

Pane pirnidele midagi tugevamaitselist juurde. Näiteks pihlakaid, apelsiine, rabarbarit. Kui paned vähem suhkrut, tuleb ideaalne salat.
lilles
 
Postitusi: 531
Liitunud: Pühapäev Sept 25, 2005 16:50

Re: Pirnimoosi tegemine

PostitusPostitas Esimene pirnimoos » Laupäev Okt 10, 2015 22:42

Minu esimene pirnimoos tuli nii hea, et paari päevaga sõin kohe paar purki ära.
Koori 2 kg eestimaiseid magusaid pirne ja puhasta südamed välja.
Koori 2 laimi roheline koor ja haki peeneks, Pane vähese vee ja suhkruga see poti põhja keema, keeda 5 min.
Aseta puhastatud pirnitükid laimikoore siirupisse ja püreeri pirnid mikseriga ühtlaseks massiks. 2 - 3 pirni jäta alles, mille lisad hiljem tükkidena juba keenud moosi sisse. Lisa keemise ajal 0,5 kg suhkrut, pool teelusikatäit kaneeli ja tükeldatud 2-3- pirni, mis püreerimata jäid. Siis kõige viimasen, just enne valmimist lisa 200g India pähkleid ja 2 laimi mahl. Pane soojalt purki.
Esimene pirnimoos
 


Mine Kööginurk

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline