Head õunakoogi retseptid

Kööginõuanded, toiduvalmistamine, retseptid jm.

Head õunakoogi retseptid

PostitusPostitas lilu » Neljapäev Sept 14, 2006 21:55

Tere!Käes on suur õuna aeg,tahaks teha õunakooki.Kas on teil häid õunakoogi retsepte,mis on maitsvad ja valmivad kiiresti.:)
lilu
 
Postitusi: 17
Liitunud: Teisipäev Mär 21, 2006 00:04

Re: õunad

PostitusPostitas Moosimemm » Esmaspäev Sept 18, 2006 13:21

3 klaasi jahu
1 klaas suhkrut
250 g võid või küpsetusmargariini
1 teeluiskatäis küpsetuspulbrit

Kõik ained segamini, plaadile ja katteks õunaviilud, kaneel ja suhkur. Või peale küpsetamise lõppu tuhksuhkur.
Moosimemm
 
Postitusi: 171
Liitunud: Reede Aug 25, 2006 09:15

Re: õunad

PostitusPostitas käbi » Esmaspäev Sept 18, 2006 16:24

4 muna
1kl.jahu
1kl.suhkrut
1 tl. küpsetuspulbrit
hakitud õunu 5-6

Vahusta muna ja suhkur, sega jahu küpsetuspulbriga ja sega munavahu hulka,lisa õunatükid ja pane määritud ja riivsaiaga üle tehtud vormi.küpseta kuni pealt pruun.väga lollikindel retsept, õunte asemel võib kasutada mida iganes (ploome, pirne jm)
käbi
 
Postitusi: 2090
Liitunud: Esmaspäev Juun 20, 2005 21:26

Re: õunad

PostitusPostitas lilu » Teisipäev Sept 19, 2006 18:00

Tänud kõigile! Kindlasti proovin kõiki retsepte .Aga saata võite retsepte julgelt veel.:)
lilu
 
Postitusi: 17
Liitunud: Teisipäev Mär 21, 2006 00:04

Re: õunad

PostitusPostitas asterix » Kolmapäev Sept 20, 2006 16:08

õunapannkook
1 l piima
1 muna
2 spl suhkrut
1 tl soola
4 dl jahu
sutsu õli
õunu
Sega taigen ja lase tal seista vähemalt pool tundi.Õunad koori ja võta südameeemaldajaga südamik välja,lõika õunad ratasteks,ahjuplaat katta küpsetuspaberiga,sinna aseta õunarattad ja raputa nad suhkru ja kaneeliga üle ja kõige peale vala taigen.küpseta umbes 25 minutit 2oo c juures.

Õunakook pannkoogijahust
1pk pannkoogijahu
1 kl vett
veidi õli
õunu
suhkrut
kaneeli
sega pajnnkoogijahu veega,lisa veidi õli,valada määritud ja jahuga üleriputatud ümarasse vormi,taigna peale kooritud ja tykeldatud õunad,peale suhkru-kaneelisegu. 200¤ cjuures 40 minutit ahjus.
asterix
 
Postitusi: 209
Liitunud: Kolmapäev Mai 03, 2006 12:21

Re: õunad

PostitusPostitas asterix » Pühapäev Sept 24, 2006 17:33

leidsin venekeelsest netist kiire ja superlihtsa retsepti,katsetasin täna ja päris normaalne tundus,seetõttu soovitan teistelegi.

Laisa inimese õunastruudel;

1 õhuke lavass laota laiali ja määri sulavõiga ,tükelda õunad hästi õhukesteks liistakuteks ,paiguta täidis lavassi keskele,riputa kaneeli ja suhkurt,võid ka rosinaid või jõhvikaid lisada. Rulli kokku, määri rulli pealt sulatatud võiga ja ahju kuni pealt pruunistumiseni (umbes 10 minutiks).Ahjust võttes kata tuhksuhkruga.
asterix
 
Postitusi: 209
Liitunud: Kolmapäev Mai 03, 2006 12:21

Re: õunad

PostitusPostitas angela » Esmaspäev Sept 25, 2006 14:10

minu sügisene lemmik on järgmine:
ahjuvormi põhja viilutan õunad koos koorega, ei pea olema ühtlased tükid, vaid nagu tuleb. vorm täita veidi üle poole.
segan kausis jahu, suhkru ja kaneeli. kogused tunde järgi. tavaliselt panen pool valget jahu ja pool täistera (graham, spelta ja mis nad kõik on). suhkru panen ka võimaluse korral rafineerimata. magusust maitsen. kui on hapud õunad, siis teen magusama puiste.
valan segu õuntele, raputan veidi. ideaalis oleks õunad peaaegu kaetud.
juustunoaga viilutan võid ja katan jahu liistakutega nii, et auku ei jää.
200 kraadise kuumuse juures küpsetan, kuni valmis. umbes pool tundi, aga kõik sõltub, kui suur vorm jne.
sööme piima või vaniljekastmega.
vahel olen pannud jahu ja või vahele ka kohupiimasegu ja rosinaid, siis tuleb eriti hea.
ainuke puudus, et söön seda korraga liiga palju. eriti meeldib panni kraapida. seepärast väga tihti ei tee.
angela
 
Postitusi: 29
Liitunud: Laupäev Nov 19, 2005 17:09

Re: õunad

PostitusPostitas Joosep » Esmaspäev Sept 25, 2006 19:27

Noh see sama mis meie õunavorm,millest ei tüdineta.vorm määrida kihiti õunaviilud ja suhkur -peale riputis suhkrust,jahust ja võist.see peale panna ja ahju ,külma piimaga viuhh ja läinud.
Joosep
 
Postitusi: 71
Liitunud: Kolmapäev Aug 16, 2006 21:40

Re: õunad

PostitusPostitas lilles » Esmaspäev Sept 25, 2006 20:58

Õuna-leivavorm - Suurem vorm või kauss määrida või või margariiniga; pudistada sõrmede vahel mustast leivast esimene kiht; sellele laduda õhukesteks liistakuteks lõigatud õunad; sellele pudistada jälle leib; ja nii kuni vorm/kauss on täis. Õunu mitte kokku hoida! Vahele raputada veidi suhkrut, vanilliini ja kaneeli.Peale rapudada suhkrut ja kaneeli ja panna võitükikesed. Valada üle piima muna seguga ja küpsetada ahjus.
Võib süüa soojalt külma piimaga või külmalt kulma piimaga. Vääääääga hea!
lilles
 
Postitusi: 531
Liitunud: Pühapäev Sept 25, 2005 16:50

Re: õunad

PostitusPostitas lilu » Kolmapäev Sept 27, 2006 22:55

Pika tuhlamise peale leisin endalgi olevat ühe üsna lihtsa retsepti.Maitseb sammuti hästi proovisin ise järgi!Seetõttu soovitan teistelegi. 1muna 3dlsuhkrut 2dlhapukoort 2dlpiima 6dlnisujahu 3tlküpsetuspulbrit 125g sulatatu või PEALE:7dlmarju(õuna või rabarberitükke) Sega muna ja suhkur.Lisa koor,piim,nisujahuga segatud küpsetuspulber ja lõpuks sulavõi.Kalla taigen küpsetuspaberiga kaetud plaadile.Riputa marjad peale (õunatükid)küpseta 200*juures 30min.
lilu
 
Postitusi: 17
Liitunud: Teisipäev Mär 21, 2006 00:04


Mine Kööginurk

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline