Parim vastlakuklite retsept

Kööginõuanded, toiduvalmistamine, retseptid jm.

Parim vastlakuklite retsept

PostitusPostitas HelleS » Reede Veebr 13, 2015 17:07

Jagage nüüd oma lemmikretsepti, kuidas ise kukleid teha ja mida täidiseks panna - vahukoor ja maasikamoos? Internetis erinevaid retsepte, aga tahaks, et keegi soovitaks, et näe proovisin järgi selle ja tõesti on hea. Niisama linke pole mõtet panna - neid oskan ise ka otsida.
HelleS
 

Re: Parim vastlakuklite retsept

PostitusPostitas pärmitaigen » Laupäev Veebr 14, 2015 02:59

Ma teen kuklite taigna selle retsepti järgi: http://helenahobi.blogspot.com/2010/03/ ... uklid.html

Taigna kõige olulisem osa on kardemon!! Enamus poe omadel ei ole kardemoni sees ja kasutatakse taimerasvast nn vahukoort.
Sisse panen martsipani ja hapukat moosi (kirsi või muraka moos) + ehedat vahukoort.

Pilt
pärmitaigen
 

Re: Parim vastlakuklite retsept

PostitusPostitas Külaline » Laupäev Veebr 14, 2015 03:00

Kiidetakse väga seda nami-nami retsepti:

http://www.nami-nami.ee/Recipe/View/2431

Pidid väga kohevad ja mõnusad kuklid tulema. Ise olen nii laisk, et ostan poest. See-eest teen hernesupi küll ise :)
Külaline
 

Re: Parim vastlakuklite retsept

PostitusPostitas Külaline » Pühapäev Veebr 15, 2015 17:02

Ma teen selle retsepti järgi:

Klassikalised vastlakuklid vanillipudingu ja vahukoorega
ca 15 tk
3 dl piima, käesoojana
30 g presspärmi
9-10 dl jahu
1,5 dl suhkrut
0,5 tl soola
0,5 muna
75 g võid, sulatatuna ja jahutatuna

Määrimiseks: 0,5 muna
tuhksuhkrut (kuklitele)

Pudenda presspärm käesooja piima. Lisa pool jahu kogusest, sega ühtlaseks ning jäta sooja kohta (rätiku alla) kerkima vähemalt 20 minutiks. Seejärel lisa suhkur, sool, 0,5 muna ning hakka vaikselt mikseri või köögikombainiga (taignasegamiskonksudega) tainast segama. Tasapisi hakka juurde lisama jahu. Lisa ka või ning mikserda ühtlaseks tainaks. Vajadusel lisa jahu, õige tainas peab jääma ühtlane, läikiv ning kausi servadest eemaldunud. Seejärel jäta tainas uuesti sooja kohta rätiku alla kerkima vähemalt 30 minutiks.

Kerkinud tainas mikserda uuesti kergelt läbi ning võta siis tainast pisikesed pätsikesed (ca 15 tükki). Võta 1 tainatükk ning rulli jahuste käte vahel hoolikalt pallikeseks (pallikese tainapind peab jääma ühtlane ja läikiv). Pane vormitud tainapallid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning lase veel ca 15 minutit rätiku all kerkida. Pintselda seejärel pealt munaga ning küpseta 200 kraadi juures ca 15-20 minutit. Lase jahtuda.

Täidis:
Vanillipuding ja vahukoor
1 tops vanillipudingut
2 dl rõõska koort (35%)
1 tl vanillisuhkrut
1-2 sl suhkrut

Vahusta koor suhkrutega vahule. Lõika kuklitel saiamütsid maha (soovi korral õõnesta sisu, et täidist rohkem mahuks). Pane igasse kuklisse pudingut ning pritsi peale vahukoor. Aseta saiamütsid peale ning raputa üle tuhksuhkruga.

Allikas: http://www.kokkama.ee/2014/03/vastlakuk ... te-ja.html
Külaline
 


Mine Kööginurk

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist