Jänesepraad

Kööginõuanded, toiduvalmistamine, retseptid jm.

Re: jänesepraad

PostitusPostitas . » Reede Juul 08, 2005 12:33

Ärge olge nii pepsid! Pole sel kodus kasvatatud jänkul mingit lõhna ega maitset. Ma kasvatanud ja söönud jänkusid aastakümneid! Kui on siis on jänku maitse. See peabki olema, ega te jänkust ometi broileritibu praadi teha taha? Selleks ostke broiler! Kodujänkul käib metsajänku vahest külas... siis võib järeltulijate lihal küll veidi metslooma maitset juures olla. Aga see pole ka midagi erilist. Äädikavees küll ükski normaalne kokk oma liha ei leota!
.
 

Re: jänesepraad

PostitusPostitas trumm » Teisipäev Juul 19, 2005 10:44


see-eest veinis on väga hea :)
trumm
 
Postitusi: 5838
Liitunud: Teisipäev Juul 05, 2005 15:58

Re: jänesepraad

PostitusPostitas Lea 2 » Laupäev Apr 29, 2006 20:02

Küülikuliha "spetsiifiline" maitse on üks visalt leviv legend, millel puudub meie kogemuste põhjal absoluutselt igasugune alus. Aga eks seda peab ennekõike ise proovima. www.perefarm.ee
Lea 2
 

Re: jänesepraad

PostitusPostitas Külaline » Teisipäev Mai 02, 2006 20:56

jänes ja küülik on lihtsalt täiesti erinevad liigid ja erinev liha maitse - jänes ainult metsast, küülikut kasvatatakse kodus.

küüliku liha on nii hõrk, et mingit tugevat marinaadi see küll ei taha, mingit erilist tugevat maitset pole, väga hea ja vaata e kõige tervislikum liha

küülik un tugeva n.ö. ulukimaitsega ja see liha tahab küll õiget marinaadi.
Külaline
 

Re: Jänesepraad

PostitusPostitas Külaline » Reede Nov 28, 2014 01:30

Just tulin otsima, et jõuluks jänesepraadi teha, et kas keegi mõne hea retsepti välja pakkunud.

Kirjutan siis ka, kuidas meie tavaliselt teeme - me küpsetame jänest ahjus:

Küüliku määrime igaltpoolt soolaga kokku ja paneme sügavale ahjuplaadile hõbepaberi sisse, sinna sisse hakime veel terve paki võid. Hiljem sellest sulanud võist saab ülihea kaste. Minu meelest on see kõige maitsvam liha üldse.
Külaline
 

Re: jänesepraad

PostitusPostitas suvinõmm » Pühapäev Dets 20, 2015 18:58

Heino kirjutas:Olen aastaid küülikuid enda jaoks nende ärasöömise eesmärgil kasvatanud ja metsjäneseid samal eesmärgil tarbinud.
Puurijänestele, kes küülikud ikkagi on, jääb lihale paratamatult külge uriini ja väljaheidetele iseloomulik kerge lõhn, kasvataja tunneb seda. Metsjänesele on omane mingi teine lõhn, higi hais; jahimees tajub seda. Neist lõhnadest ja eelarvamustest vabanemiseks soovitangi jänkude liha kerges äädikavees leotada. Hiljem prae tegemine on ääretult lihtne.
Rümp (lihakeha) tükkideks, ahjupotti. Soola, pipart, vett, sibulat, pakk hapukoort, margariini ja söö või ennast lolliks!


Ei ole mingit , ei kuse ega higi maitset tuleb osata õigesti maitsestada, äädikas rikub liha maitset ja tekstuuri.
suvinõmm
 


Mine Kööginurk

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist