Jänesepraad

Kööginõuanded, toiduvalmistamine, retseptid jm.

Jänesepraad

PostitusPostitas meril » Reede Dets 31, 2004 09:27

Palun retsepti
meril
 

Re: jänesepraad

PostitusPostitas rex » Kolmapäev Veebr 23, 2005 22:26

sul oli kindlasti vana-aastaõhtuks vaja, eks?:D

1 jänes (tükelda parajateks tükkideks)
50 g Taluvõid ja Risso rapsiõli
1 pudel siidrit (0,33)
1 puljongikuubik
4 porgandit
2 sibulat
4 küüslauguküünt
1 porrusibul
1 paprikakaun
soola, pipart
150 g hapukoort
100 g punast kuiva veini
peeneks hakitud ürte(petersell, tüümian, murulauk)
2 spl Rõngu jõhvika mahlajoogi konsentraati

Valmistamine:

· Prae pannil kuumas võis ja õlis jänesetükid ja aseta nad küpsetuspotti, lisa siider, konsentraat, vein, puljongikuubik ja tükeldatud köögiviljad ja maitseained.
· Lase 45 minutit tasasel tulel kaane all küpseda, lisa siis hapukoor ja värsked ürdid, sega läbi, ära enam keeda.
rex
 

Re: jänesepraad

PostitusPostitas Heino » Esmaspäev Mär 07, 2005 10:47

Olgu küülik, või metsjänes - Tingimata leota liha eelnevalt äädikavees. Pool ööpäeva.
Heino
 

Re: jänesepraad

PostitusPostitas Chipsy » Pühapäev Mär 20, 2005 20:02

mina ei leotanud kyll äädikavees, aga maitse oli selle eest väga hea. Panin lihtsalt maitseaineid ja ahju ja tuli väga hea. Muidugi tuleb panna küpsetuskotti ja see lahti lõigata ja vett valada, siis tuleb mahlasem.
Chipsy
 

Re: jänesepraad

PostitusPostitas setu » Esmaspäev Mär 28, 2005 12:42

miks äädikavees hoida????
setu
 

Re: jänesepraad

PostitusPostitas ... » Kolmapäev Mär 30, 2005 10:18

Kodulooma puhul pole mingit leotamist vaja!
...
 

Re: jänesepraad

PostitusPostitas Heino » Kolmapäev Mär 30, 2005 11:32

Olen aastaid küülikuid enda jaoks nende ärasöömise eesmärgil kasvatanud ja metsjäneseid samal eesmärgil tarbinud.
Puurijänestele, kes küülikud ikkagi on, jääb lihale paratamatult külge uriini ja väljaheidetele iseloomulik kerge lõhn, kasvataja tunneb seda. Metsjänesele on omane mingi teine lõhn, higi hais; jahimees tajub seda. Neist lõhnadest ja eelarvamustest vabanemiseks soovitangi jänkude liha kerges äädikavees leotada. Hiljem prae tegemine on ääretult lihtne.
Rümp (lihakeha) tükkideks, ahjupotti. Soola, pipart, vett, sibulat, pakk hapukoort, margariini ja söö või ennast lolliks!
Heino
 

Re: jänesepraad

PostitusPostitas anukar » Kolmapäev Apr 13, 2005 09:23

mina keedan liha köigepealt vees ja siis hakkan temast praadi tegema ja ei mingit körval maitset ega löhna (metsjänes)
anukar
 
Postitusi: 73
Liitunud: Neljapäev Mai 05, 2005 22:44

Re: jänesepraad

PostitusPostitas Feen » Kolmapäev Juun 29, 2005 03:41

eelneva keetmisega see jant, et võtab natuke kuivaks. Võrreldes sellega, mis ilma keetmata on tehtud. Maitsetest lahti saamisega on veel igast teemasid. Alates nülgimisest kuni valmistamiseni. Aga äädikavett eelistada kindlasti keetmisele.
Feen
 

Re: jänesepraad

PostitusPostitas X » Teisipäev Juul 05, 2005 13:04

Mina kasvatan ka küülikuid ning pole neil mingit uriini lõhna ega midagi.Küll jääb liha mahlasem ning küpseb kiiremini,kui eelnevalt hoida kas maitsestatud õlles või veinis.
X
 


Mine Kööginurk

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline