Kapsapirukas

Kööginõuanded, toiduvalmistamine, retseptid jm.

Kapsapirukas

PostitusPostitas Salme » Reede Juul 29, 2005 16:28

Tahaks teha kapsapirukat, aga ei oska:(
Jagage oma häid retsepte ja näpunäiteid:)
Salme
 

Re: Kapsapirukas

PostitusPostitas astel » Laupäev Juul 30, 2005 20:35

250 g kohupiima, 250 g toasooja margariini, 350 g jahu, pool tl soola ja 1 tl suhkrut segada ühtlaseks taignaks ja külma.
Värske kapsas, 1-1,5 kg, hakkida (olen teinud köögikombainiga) ja hautada vähese vega poolpehmeks. Maitsestada vastavalt soovile (soola, suhkrut, tilli, Vegetat jne.) Kapsas nõrutada sõelal. Tainas suruda ahjuplaadi põhjale ja äärtesse ning panna kapsas taignale, selle peale puistata 200 g riivjuustu, seejärel segada 4 muna, 200 g hapukoort ja pisut soola ning see valada kattele. Küpsetada 200 kraadi juures helepruuniks(20-30 min.)
astel
 
Postitusi: 146
Liitunud: Neljapäev Mai 05, 2005 22:44

Re: Kapsapirukas

PostitusPostitas eilne » Esmaspäev Aug 01, 2005 18:13

Tavaline pärmitaigen plaadikoogi jaoks.Pane riis keema,keeda kuni on peaaegu pehme,kurna riis välja ja samasse vähesesse vette pane keema ribastatud kapsas,keeda kergelt.Varane kapsas on õrn ja vajab vähe aega keetmiseks.Vesi välja kurnata.Pannile õli(võid),selles praadida peenestatud sibul ja kui on kõrgete äärtega hautamispann, siis kuumutada ka kapsas-riis samas läbi.Veidi jahtuda, lisada paar lahtiklopitud muna.Taignale ja ahju.
eilne
 

Re: Kapsapirukas

PostitusPostitas lillesõber » Kolmapäev Aug 03, 2005 10:57

Olen kasutanud astel´i poolt kirjeldatud kohupiimatainast, aga vähema jahukogusega ja ilma soola-suhkruta: 250+250+250! Olen sellest taignast teinud kaetud piruka, millele saab peale teha veega kinnitatud kaunistuse - näiteks lehed, mis küpsedes piruka peal kenad on.
lillesõber
 

Re: Kapsapirukas

PostitusPostitas MAMMU21 » Esmaspäev Aug 22, 2005 23:24


Koostis
Tainas:
100 g hapukoort
1 väike muna
2 sl õli
150 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
0.5 tl soola


Täidis:
500 g kapsast
2 sibulat
2 õuna
25 g suhkrut
40 g võid
2 küünt küüslauku
2 sl mahedat paprikapulbrit
valget pipart
1 sl õunaäädikat
1 kimp peterselli
250 g emmentali juustu
3 muna
200 g hapukoort




Valmistamine
Valmista tainas:
Sega hapukoor muna ja õliga, lisa ülejäänud ained. Mässi fooliumise ja hoia 30 minutit jahedas.
Eemalda kapsa välimised lehed ja lõika kapsas neljaks. Lõika kapsaveerandid väikesteks ribadeks.
Lõika sibul väikesteks kuubikuteks.
Koori õunad ja lõika kaheksaks tükiks.
Sulata suurel pannil suhkur kollaseks karamelliks, lisa või. Hauta suhkru-võisegus kapsas ja sibul pehmeks.
Lisa purustatud küüslauk. Sega pidevalt.
Maitsesesta paprika, soola ja pipraga.
Laota õunad peale, kata kaanega ja hauta 20 minutit.
Sega hulka õunaäädikas ja hakitud petersell. Jahuta.
Rulli tainas lahti, vooderda sellega 24 cm läbimõõduga pirukavorm.
Lõika juust 1 cm kuubikuteks ja sega muna ja hapukoorega. Sega kapsa hulka.
Pane täidis tainale ja küpseta 200-kraadises ahjus umbes 40 minutit, kuni pirukas on pealt kuldne.

Serveeri soojalt või külmalt.
MAMMU21
 
Postitusi: 162
Liitunud: Neljapäev Mai 05, 2005 22:44

Re: Kapsapirukas

PostitusPostitas katariina33 » Teisipäev Aug 23, 2005 12:22

mina lisan kapsapiruka täidisesse ka hakitud keedumuna
katariina33
 

Re: Kapsapirukas

PostitusPostitas maru » Neljapäev Sept 01, 2005 13:34

Olen teinud kapsapirukat tavalise pärmitaignaga, kuid kapsast veidi teisiti.
Nimelt: värske kapsas hakkida peeneks, väikesteks tükkideks, lisada soola ning jätta ~1 tunniks seisma. Kui kapsast on juba küllaldaselt vett välja tulnud, pigistan kapsad kuivaks (lihtsalt käte vahel kõvasti pigistades, tavaliselt teeb seda abikaasa, tal tugevamad käed) ning siis praen kapsad pannil poolpehmeks vähese rasvaga. Rasva sulatan rasvasemast singist (näiteks ribi). Vajaduse korral lisan soola, aga kindlasti peent pipart ja vahel praen ka sibulat. Kui kapsad on praetud, parajalt krõmpsud, siis lisan peeneks hakitud keedetud muna. Küpsetan pärmitaignaga väikesed pirukad, võib ka lehttaignaga. Pirukad saavad alati maitsvad.
maru
 

Re: Kapsapirukas

PostitusPostitas iir » Teisipäev Sept 06, 2005 22:09

Hakitud keedumuna ja köömned, siis saab õite hea.
iir
 

Re: Kapsapirukas

PostitusPostitas Külaline » Teisipäev Sept 13, 2016 15:01

eilne kirjutas:Tavaline pärmitaigen plaadikoogi jaoks.Pane riis keema,keeda kuni on peaaegu pehme,kurna riis välja ja samasse vähesesse vette pane keema ribastatud kapsas,keeda kergelt.Varane kapsas on õrn ja vajab vähe aega keetmiseks.Vesi välja kurnata.Pannile õli(võid),selles praadida peenestatud sibul ja kui on kõrgete äärtega hautamispann, siis kuumutada ka kapsas-riis samas läbi.Veidi jahtuda, lisada paar lahtiklopitud muna.Taignale ja ahju.
Külaline
 


Mine Kööginurk

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist