Loengusari-vestlusring Teadlik toitumine - algus 4. okt.

Üritustekalender: laadad, messid, kliendipäevad jne.

Loengusari-vestlusring Teadlik toitumine - algus 4. okt.

PostitusPostitas opetajatemaja » Pühapäev Sept 04, 2016 16:17

Teadliku toitumise kursus on loengusari-vestlusring inimesele, kes soovib teadlikult orienteeruda toitumisalases inforägastikus, mis on meie ümber. Iga teema raames käsitleme mõnda tervisliku toitumisega seotud teemat ja arutleme erinevate väidete ja argumentide üle.
Loengusari-vestlusring koosneb neljast osast, iga osa pikkus on 1,5 tundi.
Loengul osaleja saab endale kaasa teemakohase infomaterjali.


piltidel: Tervist toetav muskaatkõrvitsa-selleri püreesupp kookospiimaga ja nisuta, laktoosita peedipirukas toortatrajahust.
Fotode autor: Laivi Mesikäpp

Teemad:
1) Tervisliku toitumise alused
Sissejuhatus tervislikku toitumisse. Mis mõjutab meie valikuid? Kuidas ja milliseid muudatusi iseenda ja oma lähedaste heaks teha? Kuidas valida poes toitu ning mida jälgida? Kas kõik, mis tervisliku sildi all, on ikka tervislik?
Praktiline pool:
• Loengul osaleja toob soovi korral kaasa paberil oma 2-3 päeva tavapärase menüü kirjelduse koos koguste ja kellaaegadega. Järgmisel loengul anname igale osalejale tagasi menüü analüüsi koos lühikese kirjaliku soovitustega, kuidas harjumuspärast menüüd tervislikumaks muuta.
• Praktiline „sildilugemiskoolitus"

2) Rasvad, valgud ja suhkrud meie toidulaual.
Räägime piimast ja piimatoodetest, lihast ja lihatoodetest, halbadest ja headest rasvadest.
Kas ja kui palju magusat süüa või loobuda sellest sootuks? Kus on magusained peidus?
• Iga osaleja saab kaasa infomaterjali ja 3-päeva näidismenüü koos retseptidega
• Osalejad õpivad hindama oma menüü tervislikkust

3) Püsiv ja tervislik kaalulangetamine.
Ülekaal ehk liigsed kilod. Kuidas kaalu tervislikult langetada? Mida arvata erinevatest dieetidest? Kuidas on seotud veresuhkru tasakaal ja kehakaal?
• Praktilised soovitused, kuidas püsivalt ja tervislikult kaalu langetada
• Iga osaleja saab kaasa veresuhkrut tasakaalustava 3-päeva näidismenüü koos retseptidega

4) Kuidas toiduga tervist toetada?
Mida süüa naha, juuste ja küünte tervise heaks? Kuidas immuunsüsteemi toiduga tugevdada? Kuidas toetada hormoonide talitlust ja aju tööd? Mida süüa soolestiku tervise heaks ning millist rolli mängib soolestik meie tervises? Aluselise toitumise mõju tervisele ja enesetundele ning miks on oluline organismi happe-aluse tasakaalu hoidmine.
• Iga osaleja saab kaasa näidismenüüd koos retseptidega

Eva-Liisa Kaaristo CV ....

Koht: Tallinna Õpetajate Maja, Raekoja plats 14
Aeg: kell 18.00-19.30, kursus toimub teisipäeviti, 4 korda: 4., 11., 18. ja 25. oktoober 2016
Juhendab: toitumisnõustaja Eva-Liisa Kaaristo
Hind: 55.20 eur/km-ga, soodushind -15% haridustöötajatele, euro26, ISIC ja ITIC kaardi omanikule 46.92eur/km-ga, laieneb vaid 1 soodustus vabade sooduskohtade olemasolul.
Registreerimistasu: 21 eur/km-ga, mis arvatakse maha kursuse maksumusest ja ei kuulu kursusel osalemisest loobumisel tagastamisele.

Info ja registreerimine: tel 615 5163, 5565 5486, Kristel Sarnet, kristel@opetajatemaja.ee
Sisulehele: http://www.opetajatemaja.ee/?mod=kursus ... g=1&h=b92c
opetajatemaja
 
Postitusi: 14
Liitunud: Teisipäev Mai 10, 2016 17:22

Mine Sündmused ja koolitused

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline